Universiteit Antwerpen Helpdesk Ontwerpwetenschappen
Vaak gestelde vragen
Universiteit Antwerpen - Helpdesk OW > Helpdesk Ontwerpwetenschappen > Vaak gestelde vragen

Stel een vraag:


Wie kan een vrijstelling verkrijgen en hoe kan ik dat aanvragen?

Oplossing

 

Als je al eerder aan een universiteit of hogeschool hebt gestudeerd en credits hebt behaald, dan kan je in aanmerking komen voor een vrijstelling (Eerder Verworven Kwalificaties - EVK). De inhoud/aantal studiepunten van het opleidingsonderdeel waarvoor je een credit hebt behaald en deze van het opleidingsonderdeel waarvoor je een vrijstelling wil aanvragen, moeten grotendeels overeenkomen.

Voor een aanvraag van vrijstellingen vul je het online-formulier aanvraag vrijstelling in. In bijlage kan je ook richtlijnen terugvinden die je helpen bij het correct invullen van het formulier. Raadpleeg deze zeker!

Studenten die zijn ingeschreven voor 2 oktober dienen hun aanvraag vrijstellingen (1e en 2e semester) ten laatste in te dienen op 1 oktober. Studenten die zich na 1 oktober hebben ingeschreven, kunnen enkel nog vrijstellingen aanvragen voor opleidingsonderdelen van het tweede semester en dit tot uiterlijk 14 februari. Er wordt rekening gehouden met de datum van inschrijving in de opleiding en niet met de datum van samenstelling van het studieprogramma!

Je kan ook een aanvraag vrijstellingen indienen, zonder dat je al bent ingeschreven aan de UAntwerpen. Je kan je inschrijving laten afhangen van de beslissing over je vrijstellingsdossier. Hierbij is het wel belangrijk dat je jouw dossier tijdig indient.

 

Studenten die vrijstellingen willen aanvragen obv Eerder Verworven Competenties (EVC)/werkervaring, kunnen voor meer informatie terecht op deze website.

 

Bijlages:
2017-2018_Richtlijnen_aanvraag_vrijstelling.pdf 2017-2018_Richtlijnen_aanvraag_vrijstelling.pdf

 
Was dit artikel hulpzaam? ja / nee
Artikel details
Artikel ID: 94
Categorie: Inschrijvingen
Datum toegevoegd: 2013-07-03 10:52:17
Aantal bekeken: 1126
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 4.3/5.0 (6)

 
<< Ga terug


Powered by Help Desk Software HESK - brought to you by Help Desk Software SysAid